Hörapparater

VÄLJA HÖRAPPARAT

Det finns två alternativ till hörapparater inom Region Stockholm. Vi är leverantörsoberoende och vår målsättning är att erbjuda dig att hitta en individuell lösning för just dig och dina behov.

Alt 1.

Hörapparater från regionens upphandlade sortiment. Lånekostnad 600 kr.

Alt 2.

Fritt val. Hörapparater som inte finns med i regionens sortiment. Regionen ersätter här max två stycken hörapparater med upp till 2380 kr styck.


BAKOM ÖRAT

Av bakom örat apparater finns två typer:

Hörapparater med en högtalare i örat som har tekniken både i och bakom örat. Dessa apparater tar emot ljud bakom örat och skickar därefter ljudet till högtalaren som sitter i örat.

Denna typ är lite mindre än hörapparat med öroninsats och hör till de vanligaste. Rekommenderas för lätt till grav hörselnedsättning.

Hörapparat med öroninsats har all teknik bakom örat. Det förstärkta ljudet leds in i örat med en slang till en individuell öroninsats.

Dessa individuella insatser kräver ett avtryck av örat och hörselgången för att passformen ska bli bra och sitta ordentligt. Detta avtryck tar audionomen som du möter och skickas sedan på tillverkning. Rekommenderas för måttlig till grav hörselnedsättning och till dig som vill ha en enklare modell.

I ÖRAT

Av i örat apparater finns det bara en typ:

De sitter inne i hörselgången och innehåller all teknik. Beroende på hörselgångens form kan man använda hörapparater i standardstorlekar eller individuella som tillverkas efter ett avtryck som har tagits av audionomen.

Dessa är de mest diskreta hörapparaterna. Rekommenderas främst för måttlig hörselnedsättning.

Vid lätt hörselnedsättning kan ljudet låta instängt och vid grav hörselnedsättning är det risk att det inte förstärker ljudet tillräckligt. För hantering av de allra minsta modellerna krävs relativt god finmotorik.

KOPPLA TILL MOBIL & TV

Vi kan enkelt kopplar ihop dina hörapparater med t.ex. mobil, tv, m.m.

FJÄRRKONTROLL

Idag finns även en app i telefonen för detta.

MILJÖ

Det vanligaste är fortfarande batterier som byts ut, men man har på senare tid försökt övergå till laddningsbara batterier i större utsträckning.