Hörselskydd

Den vanligaste orsaken till hörselnedsättning förutom ålder är höga ljud och buller. Att skydda hörseln mot dessa ljud är därför viktigt för att behålla en bra hörsel så länge som möjligt. Som lösning erbjuder vi formgjutna hörselskydd för alla situationer. För dig som är jägare eller jobbar inom industri och behöver skydda din hörsel från starka ljud, för dig som är lärare eller tandläkare och behöver höra patienter men dämpa den allmänna ljudnivån och för dig som har svårt att sova eller simmar mycket och behöver dämpa ljud eller skydda öronen mot vatten.

För att tillverka dessa hörselskydd tar audionomen avtryck av dina öron och beställer sedan personligt formgjutna hörselskydd, sov- eller simskydd som passar just dig. Alla hörselskydd finns i olika färger och levereras med ett fodral att förvara dem i. Passformsgaranti gäller självklart.


Du kan läsa mer om buller och gränsvärden hos Arbetsmiljöverket.


JAKT- OCH INDUSTRISKYDD

För dig som arbetar inom industri och jagar erbjuder vi formgjutna aktiva hörselskydd. Dessa förstärker tal och svaga ljud medan de skyddar din hörsel mot starka ljud som annars är skadliga för din hörsel. Du kan med andra ord fortsätta samtal med dina kollegor och njuta av ljudet av prasslande löv utan att riskera din hörsel. Dessa kan enkelt kopplas till exempelvis jaktradion trådlöst.

FORMGJUTNA HÖRSELSKYDD

För dig som arbetar inom förskola, verkstad, tandläkare, går på konserter eller liknande erbjuder vi personligt formgjutna passiva hörselskydd. I dessa hörselskydd finns ett filter som släpper igenom tal men som dämpar skadliga ljud. Filtren finns i olika dämpningsgrader och anpassas utefter den miljö du befinner dig i. Du kan med andra ord arbeta vidare eller njuta av din favoritmusik utan att skada din hörsel. Lyssnar du på musik under träningspasset eller använder headset och pratar i telefon, kan vi erbjuda dig formgjutna insatser till hörlurar. Antingen med sladdar kopplade till telefonen eller trådlöst via Bluetooth. Alla hörselskydd är formgjutna och anpassade efter din hörselgång.

SOV- OCH SIMSKYDD

För dig som har svårt att sova pga. stökiga grannar eller som reser mycket med flyg eller tåg erbjuder vi formgjutna sovskydd. Dessa dämpar allt ljud för att du ska kunna sova bättre. Varnings ljud som brandlarm och väckarklocka släpps igenom. För dig som simmar mycket och vill skydda öronen mot infektioner erbjuder vi formgjutna simskydd. Dessa skyddar öronen från vatten och är gjorda i ett material som flyter i vatten.